2018. február 13., kedd

Bolognai ragu

A klasszikus bolognai ragut (ragu'alla bolognese) nem fűszerezik bazsalikommal, oregánóval, fokhagymával, de mi nagyon szeretjük benne ezeket az ízeket. Eredetileg marhahúsból készül és zellert is belefőznek. Az olasz mártásokban nagyon finom a végén hozzáadott tejszín, vagy tej, mert lágyítja a paradicsom ízét. 
Ezt a mártás tésztákhoz, gnocchihoz kínálom, vagy lasagne töltelékének használom, de pizzára is szoktam tenni.

Amire szükségem lesz:
fél kg darált pulykahús, 1 ek húsos szalonna kockákra vágva, 1 kis sárgarépa apróra vágva, fél dl fehérbor,1 hagyma, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, fél liter paradicsomszósz, 2-3 db paradicsom kockákra vágva, bazsalikom, oregánó, só, bors, esetleg tejszín vagy tej, 2-3 ek olaj

Így készítem: 
Kevés olajon a szalonnát, hagymát összepirítom, rászórom a sárgarépát és a paradicsomot, a fokhagymát és összeforgatom az egészet a darált hússal. Pirítgatom együtt, fűszerezem és felengedem a borral, paradicsomszósszal. Lassan összefőzöm. A végén egy kevés tejszínt vagy tejet is adok hozzá. 

A bolognai ragu gyors változata ebben a posztban:
Hasonló spagetti szósz, hús nélkül:

Itt lehet olvasni a bolognai raguról:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése