Imádom a friss kapor illatát, a kapormártást, zsenge tökfőzeléket, kovászos uborkát vagy a kapros-túrós rétest.
Ez a pogácsa is a kapros kedvencek számát szaporítja. Lágy feta sajttól krémes a tésztája.
Ez a pogácsa is a kapros kedvencek számát szaporítja. Lágy feta sajttól krémes a tésztája.
Amire
szükségem lesz:
45
dkg liszt, 30 dkg vaj, 25 dkg túró, 25 dkg fetasajt, 2 ek kefir,1 tojás, só, 3
csokor kapor apróra vágva, 1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna
tetejére
2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt
Így
készítem:
A
hozzávalókat összegyúrom és lesz egy szép kapor illatú tésztám. Könnyedén
kinyújtom, lisztezem, hajtogatom többször egymás után, majd pogácsaszaggatóval
kiszúrom. Tojássárgájával megkenem, reszelt sajttal megszórom, 200 fokon sütöm aranyszínűre. Két nagy tepsinyi lesz, kb 55-60 db, a pogácsaszaggató
méretétől függően.
Kapros
mártás és rákmártás receptje:
Ez a túrókenyér is kaporral
sült:
Kapros főzelék:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése