2018. február 8., csütörtök

Kapros-fetás-túrós pogácsa

Imádom a friss kapor illatát, a kapormártást, zsenge tökfőzeléket, kovászos uborkát vagy a kapros-túrós rétest. 
Ez a pogácsa is a kapros kedvencek számát szaporítja. Lágy feta sajttól krémes a tésztája. 


Amire szükségem lesz:

45 dkg liszt, 30 dkg vaj, 25 dkg túró, 25 dkg fetasajt, 2 ek kefir,1 tojás, só, 3 csokor kapor apróra vágva, 1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna

tetejére 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt

Így készítem:
A hozzávalókat összegyúrom és lesz egy szép kapor illatú tésztám. Könnyedén kinyújtom, lisztezem, hajtogatom többször egymás után, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tojássárgájával megkenem, reszelt sajttal megszórom, 200 fokon sütöm aranyszínűre. Két  nagy tepsinyi lesz, kb 55-60 db, a pogácsaszaggató méretétől függően.

Kapros mártás és rákmártás receptje:
Ez a túrókenyér is kaporral sült:
Kapros főzelék:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése