2018. február 10., szombat

Sajtfánk


A rántott sajt egyik testvére ez a gömbölyű sajtfánk. Szép hófehér a belseje, ropogós a külseje. Főételként salátával, főzelékkel, rizs körettel kitűnő, de magában is pl. valamilyen mártogatóssal, szósszal kínálva.


Amire szükségem lesz: 
30 dkg sajt (pl. trappista), 1 krumpli, 1 kisebb cukkini, 2 vagy 3 tojás, kb. 2 ek liszt, só, olaj

Így készítem:
Meghámozom a krumplit és a cukkinit és lereszelem a nagylyukú reszelőn. A sajtot is lereszelem. Összekeverem 2 db tojással, kb. 2 evőkanálnyi liszttel és ízlés szerint sózom. Hagyom állni kicsit. Bő forró olajban sütöm, kanállal szaggatva labdacs formájúra vagy kézzel diónyi golyókat formázva.

Ötlet: a krumplit helyettesíthetjük cukkinivel, illetve lehet a fánkot csak reszelt sajtból is készíteni. 3 tojástól pufibb lesz, 2 tojással tömörebb. Petrezselyemmel, vagy más zöldfűszerrel is lehet ízesíteni.

Hasonló recept a blogon, csak krumpliból:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése