A rántott sajt egyik testvére ez a gömbölyű sajtfánk. Szép hófehér a belseje, ropogós a külseje. Főételként salátával, főzelékkel, rizs körettel kitűnő, de magában is pl. valamilyen mártogatóssal, szósszal kínálva.
Amire szükségem
lesz:
30 dkg sajt (pl. trappista), 1 krumpli, 1 kisebb cukkini, 2 vagy 3 tojás, kb. 2 ek liszt,
só, olaj
Így készítem:
Meghámozom a
krumplit és a cukkinit és lereszelem a nagylyukú reszelőn. A sajtot is lereszelem.
Összekeverem 2 db tojással, kb. 2 evőkanálnyi liszttel és ízlés szerint sózom.
Hagyom állni kicsit. Bő forró olajban sütöm, kanállal szaggatva labdacs
formájúra vagy kézzel diónyi golyókat formázva.
Ötlet: a krumplit
helyettesíthetjük cukkinivel, illetve lehet a fánkot csak reszelt sajtból is
készíteni. 3 tojástól pufibb lesz, 2 tojással tömörebb. Petrezselyemmel, vagy
más zöldfűszerrel is lehet ízesíteni.
Hasonló recept a
blogon, csak krumpliból:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése