2018. február 6., kedd

Szederkrémes diétás sütemény


Ez a szederkrémes sütemény diétás jellegű, finom, gyümölcsös és az egésszel el lehet készülni kb 40 perc alatt,a sütéssel együtt. Egy kis kockányi süti 50 kalóriát tartalmaz, megehetjük az egészet és maximum 1200 kalóriát fogyasztottunk. Lám, megint bebizonyosodik, hogy nem kell lemondanunk az édes falatokról sosem. Ezeket a diétás receptjeimet azért is szeretem a blogon, mert semmilyen drága, speciális hozzávalóra nincs szükségem, csupa természetes dolog kell hozzájuk és ezért az ízük is olyan, mint egy hagyományos süteményé. Más gyümölcsöt is felhasználhatunk, lehet pl. citromkrémes, málnás, meggyes, epres stb. Friss gyümölccsel az igazi, de a fagyasztott is megteszi.

Amire szükségem lesz:
A tésztához: pont ugyanaz,mint a habmuffin esetében, lásd a linkre kattintva:
A tészta szirupozásához: 1 db mandarin vagy narancs leve
A krémhez:  450 gr kefir, 300 gr szeder, 3-4 ek útifű maghéj, 1 mandarin vagy narancs leve, folyékony cukormentes édesítőszer ízlés szerint, 1 narancs reszelt héja
Először a krémet készítem el, mert így lesz ideje az útifű maghéjnak kifejteni a zselésítő hatását. Az útifű maghéj rostjai úgy működnek, mint a zselatin. A krémhez mindent összeturmixolok és kész is.
Sütök egy adag habmuffin hozzávalóból egy nagy téglalapot. Pont ugyanannyi hozzávalóból készítem, mint a receptben, csak nem muffin tartóban sütöm meg, hanem egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben. A képen látszik kb. milyen vastag lesz. Ha megsült és kihűlt, levágom a széleit és így lesz 2 db téglalapom. Meglocsolom mind a kettőt narancslével. A krémmel kb másfél-két cm vastagon megkenem az első lapot és a másodikat valamivel vékonyabb krémmel vonom be. Ennyi az egész. Banánvirágokkal díszítettem.
A krém energiatartalma 541 kcal, kb annyi,mint a tésztáé. 24 kis kockára lehet vágni ezt a süteményt, így mindegyik kb 50 kcal-t tartalmaz.

100 gr útifű maghéj 201 kcal , 4 ek = 35 gr kb 67 kcal
100 gr kefir 54 kcal, 450 gr kefir 243 kcal
100 gr szeder 77 kcal, 300 gr 231 kcal 
A zabkorpa jótékony hatásairól:
Az útifű maghéj csupa rost, szinte semmi más, fantasztikusan jól lehet használni pl krémekhez. Semmilyen mellékíze nincsen, kalóriatartalma nagyon alacsony. 
Itt lehet olvasni arról, hogyan használjuk az útifű maghéjat diétában:
Ez a weboldal pedig csak az útifű maghéjról szól magáról:










Ez a sütemény is hasonlóan készült, csak ribizlikrémmel és a tészta pedig kókuszlisztből.

Ezt a rózsakoszorút pár éve hímeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése