2018. február 6., kedd

Tepsis fasírt



Nagyobb vendégsereget várva, vagy piknikezésre, autós utazásra készülve sokszor sütök tepsis fasírtot, mert mindig nagy siker, laktató, és nincs vele sok gond. Összekeverem, megsütöm és kész. Vékonyra szeretem sütni, hogy ropogós legyen a széle, és tehessem pl. szendvicsbe a gyerekeknek szalámi helyett, amikor uzsonnát csomagolok. Buliban pedig lehet  nagy adag tepsis fasírtot a tepsiben hagyva kitenni a sok étel közé és kenyeret mellé egy kosárban és aki arra jár, vág magának belőle. Észrevettem, hogy főleg a férfiak szeretnek rájárni, addig amíg egy morzsa sem marad.
Ez egy közepes adag, a legnagyobb méretű tepsihez ennek a duplája kell.

Amire szükségem lesz:
A fasírthoz: 50 dkg darált pulykahús, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd zúzott fokhagyma, 3 tojás, 1 kiskanál mustár, egy csokor aprított petrezselyem, bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 1 zsemle, 2 közepes krumpli, só
1 ek olaj a tepsibe

Így készítem:
A hagymát az aprítóban igen finomra aprítom. A zsemlét kevés vízbe áztatom, majd kinyomkodom belőle a vizet. A krumplit a kislyukú reszelőn lereszelem. Minden hozzávalót egy tálba teszek és jól összekeverem az egészet. Tepsit kibélelek sütőpapírral, kiolajozom és eloszlatom rajta egyenletesen a fűszeres darált húst. 200 fokon sütöm. 

Ez a színes terítő egy régi családi darab. Őrzöm és használom a régi csipkéket, hímzéseket. A tepsiben a fasírt  itt még sütés előtt látható. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése