2014. március 25., kedd

Krumplisaláta


KRUMPLISALÁTA

Egyszerű krumplisaláta, lila, zöld, fehér színekben.  A színes étel kívánatosabb, csinosabb, ezért ebbe a salátába mindenféle hagymát teszek. Házi majonézzel készül, mint a Waldorf-saláta.


Amire szükségem lesz: 

a salátához: fél kg főtt krumpli, 1 fej lilahagyma, 2-3 szál újhagyma, fél szál pórhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors

a majonézhez: 2 tojássárgája, 2 dl olaj, fél citrom leve, 1 evőkanál mustár, 1 kiskanál cukor, 1 dl tejföl, só, bors

a hamis majonézhez: 2 dl natúr kaukázusi kefír, 1-2 evőkanál mustár, só, bors, ízlés szerint valamilyen édesítőszer cukor helyett, ha kalóriaszegény változatot szeretnénk

Ahogy készítem:

A vöröshagymát és a lilahagymát apróra vágom, az újhagymát és a pórét pici szeletekre vágom. A kockákra vágott főtt krumplit összekeverem a hagymákkal, a majonézzel, sózom, borsozom.




Ezt a gránátalmás terítőt a nagymamámtól kaptam. Mesélte, hogy mindig későn éjjel, munka után hímzett. Szép ropogósra van keményítve és vasalva.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése