KRUMPLISALÁTA
Egyszerű krumplisaláta, lila, zöld, fehér színekben. A színes étel kívánatosabb, csinosabb, ezért
ebbe a salátába mindenféle hagymát teszek. Házi majonézzel készül, mint a
Waldorf-saláta.
Amire szükségem lesz:
a salátához: fél kg főtt krumpli, 1 fej lilahagyma, 2-3 szál újhagyma,
fél szál pórhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors
a majonézhez: 2 tojássárgája, 2 dl olaj, fél citrom leve, 1
evőkanál mustár, 1 kiskanál cukor, 1 dl tejföl, só, bors
a hamis majonézhez: 2 dl natúr kaukázusi kefír, 1-2 evőkanál mustár,
só, bors, ízlés szerint valamilyen édesítőszer cukor helyett, ha kalóriaszegény
változatot szeretnénk
Ahogy készítem:
A vöröshagymát és a lilahagymát apróra vágom, az újhagymát és a
pórét pici szeletekre vágom. A kockákra vágott főtt krumplit összekeverem a
hagymákkal, a majonézzel, sózom, borsozom.
Ezt a gránátalmás terítőt a nagymamámtól kaptam. Mesélte, hogy mindig
későn éjjel, munka után hímzett. Szép ropogósra van keményítve és vasalva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése