2014. március 25., kedd

Tejszínes-sajtos masnitészta brokkolival, kukoricával


Igen egyszerű, zöldséges-tésztás étel, egyik nagy kedvencünk, rendszeresen esszük. Igazából ezek pillangók, tejszínes-sajtos öntettel, hiszen olaszul farfalle a neve, vagyis pillangók.

Amire szükségem lesz:

fél kg masnitészta (farfalle), 40 dkg brokkoli, 40 dkg kukorica, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, őrölt szerecsendió, só, bors, petrezselyem

Így készítem: 

A tejszínben felolvasztom a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot, sózom, borsozom, csipet őrölt szerecsendiót teszek bele. Megpárolom a brokkolit, megfőzöm a kukoricát. Megfőzöm a masnitésztát. A tésztát összekeverem a tejszínes sajttal és a zöldségekkel, sok reszelt sajtot és petrezselymet szórok rá.






4 megjegyzés:

  1. Nyamm. Akkor mentem a közértbe. Úgyis unom a sarki kifőzdét. Erika, mit tökörésztél eddig, miért csak most kezdted el ezt a blogot? Meguntad azt a pár száz nyafogót, aki tőled akart főzni tanulni? Hogy mégse kéne mindet a konyhádban kerülgetni, jobb e így táv? Malackodjuk össze a saját konyhánkat, és főleg, együk meg mi, amit főztünk....:) Meddig főzzem a kukorcát? Mert h finom az így a konzervből kikurkászva is...:) és főleg KÖSZI!! Barbara

    VálaszTörlés
  2. Én nem igazán érzékeltem, hogy lenne erre igény. Ez amolyan webkonyha, sok fotóval is, hátha így jobban segíthetek az alkotásban. Attól még lehet itt is főzni, nálunk. A kukoricát felteszed annyi vízben, hogy ellepje, megsózod és addig főzöd fedő alatt, amíg meg nem puhul. Meg kell kóstolni. Ha egyszerre teszed fel a vizet a tésztának, a brokkolit párolni, meg a kukoricát, akkor a brokkoli lesz legelőször kész, aztán a kukorica nagyjából egy időben a tésztával.

    VálaszTörlés
  3. A pici rózsákra szedett brokkolit pici vízben párolod sóval és épp hogy felforrt, ott hagyod fedő alatt a forró gőzben. Ha sokáig főzöd sok vízben, szürke lesz és szétesik darabokra.

    VálaszTörlés
  4. Ezt megfőzöm a héten! Istenien hangzik!

    VálaszTörlés