Igen egyszerű, zöldséges-tésztás étel, egyik nagy kedvencünk,
rendszeresen esszük. Igazából ezek pillangók, tejszínes-sajtos öntettel, hiszen
olaszul farfalle a neve, vagyis pillangók.
Amire szükségem lesz:
fél kg masnitészta (farfalle), 40 dkg brokkoli, 40 dkg kukorica, 2
dl főzőtejszín, 10 dkg krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, őrölt szerecsendió, só,
bors, petrezselyem
Így készítem:
A tejszínben felolvasztom a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot,
sózom, borsozom, csipet őrölt szerecsendiót teszek bele. Megpárolom a brokkolit,
megfőzöm a kukoricát. Megfőzöm a masnitésztát. A tésztát összekeverem a
tejszínes sajttal és a zöldségekkel, sok reszelt sajtot és petrezselymet szórok
rá.
Nyamm. Akkor mentem a közértbe. Úgyis unom a sarki kifőzdét. Erika, mit tökörésztél eddig, miért csak most kezdted el ezt a blogot? Meguntad azt a pár száz nyafogót, aki tőled akart főzni tanulni? Hogy mégse kéne mindet a konyhádban kerülgetni, jobb e így táv? Malackodjuk össze a saját konyhánkat, és főleg, együk meg mi, amit főztünk....:) Meddig főzzem a kukorcát? Mert h finom az így a konzervből kikurkászva is...:) és főleg KÖSZI!! Barbara
VálaszTörlésÉn nem igazán érzékeltem, hogy lenne erre igény. Ez amolyan webkonyha, sok fotóval is, hátha így jobban segíthetek az alkotásban. Attól még lehet itt is főzni, nálunk. A kukoricát felteszed annyi vízben, hogy ellepje, megsózod és addig főzöd fedő alatt, amíg meg nem puhul. Meg kell kóstolni. Ha egyszerre teszed fel a vizet a tésztának, a brokkolit párolni, meg a kukoricát, akkor a brokkoli lesz legelőször kész, aztán a kukorica nagyjából egy időben a tésztával.
VálaszTörlésA pici rózsákra szedett brokkolit pici vízben párolod sóval és épp hogy felforrt, ott hagyod fedő alatt a forró gőzben. Ha sokáig főzöd sok vízben, szürke lesz és szétesik darabokra.
VálaszTörlésEzt megfőzöm a héten! Istenien hangzik!
VálaszTörlés