A zöldségkrémlevesek átmelengetik az ember szívét. Borongós, esős időben szinte mindig eszembe jut, hogy krémlevest készítsek. Szeretem benne
a ropogós pirítóst is.
Amire szükségem lesz:
a krémleveshez: 50 dkg brokkoli, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg natúr
krémsajt, 1 kiskanál étkezési keményítő, só, bors, szerecsendió, pici petrezselyem
a sajtos pirítóshoz: pár szelet kenyér, egy marék reszelt füstölt
sajt
Így készítem:
A brokkolit kisebb rózsáira szedve pici vízben rövid idő alatt roppanósra
párolom. A turmixgépbe teszem a brokkolit, egy-két evőkanályit a főzőlevéből, hozzáadom a főzőtejszínt, a
krémsajtot, az étkezési keményítőt, majd sózom, borsozom. Pürésítem és lábosba
visszaöntve egy kicsit felmelegítem. Fedő alatt hagyom tálalásig. A kenyereket
kicsi háromszögekre vágom, megszórom a sajttal és sütőben megsütöm, mintha
melegszendvics lenne. Tálaláskor a krémleves tetejére szórok reszelt sajtot,
petrezselymet és pici sajtos pirítósokkal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése