Ezt a serpenyős ételt más zöldséggel is el lehet készíteni. Azért
szeretem, mert nem kell hozzá külön bevásárolni, a hűtőben maradt kósza
zöldségeket felhasználhatom hozzá. Lehet tenni bele pl sárgarépát, karfiolt,
brokkolit, zöldborsót, zöldbabot stb. Paradicsomléből épp csak kicsit teszek
hozzá, hogy ne lecsószerű étel legyen, hanem a friss zöldség íze uralkodjon.
Sült krumplival és párolt rizzsel is nagyon finom.
Amire szükségem lesz:
2 fej hagyma, 6-7 gombafej, 1 kisebb cukkini, 3 db paradicsom, egy
csokor petrezselyem, 1 dl paradicsomlé, olaj, só, bors
Így készítem:
A hagymát apróra vágom és olajon, serpenyőben elkezdem párolni.
Közben már hozzáadom a szeletelt gombát, cukkinit és a darabokra vágott friss
paradicsomot. Sózom, borsozom és ráöntöm a paradicsomlevet. Fedő alatt
összerotyogtatom, petrezselyemmel. Tálaláskor még szórok rá friss
petrezselymet.
A lányaim összekészített ebédje, dobozkákban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése