2014. április 24., csütörtök

Serpenyős zöldségpörkölt



Ezt a serpenyős ételt más zöldséggel is el lehet készíteni. Azért szeretem, mert nem kell hozzá külön bevásárolni, a hűtőben maradt kósza zöldségeket felhasználhatom hozzá. Lehet tenni bele pl sárgarépát, karfiolt, brokkolit, zöldborsót, zöldbabot stb. Paradicsomléből épp csak kicsit teszek hozzá, hogy ne lecsószerű étel legyen, hanem a friss zöldség íze uralkodjon.
Sült krumplival és párolt rizzsel is nagyon finom.

Amire szükségem lesz:

2 fej hagyma, 6-7 gombafej, 1 kisebb cukkini, 3 db paradicsom, egy csokor petrezselyem, 1 dl paradicsomlé, olaj, só, bors

Így készítem:

A hagymát apróra vágom és olajon, serpenyőben elkezdem párolni. Közben már hozzáadom a szeletelt gombát, cukkinit és a darabokra vágott friss paradicsomot. Sózom, borsozom és ráöntöm a paradicsomlevet. Fedő alatt összerotyogtatom, petrezselyemmel. Tálaláskor még szórok rá friss petrezselymet.







A lányaim összekészített ebédje, dobozkákban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése