HAGYMÁS KENYÉR
Ez egy fűszeres sós harapnivaló, ropogós kívűl, puha belül. Igazából
nem kenyértészta, hanem egy összekeverem-és-sütöm jellegű sós kevert tészta ez.
Ha váratlan vendégek toppannak be, süthetünk nekik egy ilyen hagymás kenyeret. Nyáron
kerti grillezés, sütögetés kezdetekor egy hűsítő fröccs vagy jéghideg sör mellé
kitűnő. Imádni fogják a vendégek. Hatalmas adagot is készíthetünk és igen kevés
alapanyag kell hozzá.
Egyik kedvec receptem. Kezdők is bátran vágjanak neki.
Amire szükségem lesz:
4-5 fej hagyma, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 12 dkg margarin, 2
tojás, 2 dl tejföl, egy marék reszelt füstölt sajt, só, bors, szerecsendió,
esetleg apróra vágott petrezselyem
Így készítem:
A hagymákat apróra vágom és olajon, serpenyőben megpárolom, picit megpirítom.
Amikor kihűlt, az összes hozzávalóval összekeverem és tepsibe öntöm. Kb 2-3 cm
vastag tésztám lesz a tepsiben és kb fél óra alatt sütöm meg 200 fokon. Lehet
négyzet vagy háromszög alakra felvágni, vagy csak nagyobb szeletekre.
Ötlet N 1: maradék, apróra vágott sült húst vagy főtt sonkát is
keverhetünk a tésztába
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése