2014. április 24., csütörtök

Hagymás kenyér



HAGYMÁS KENYÉR

Ez egy fűszeres sós harapnivaló, ropogós kívűl, puha belül. Igazából nem kenyértészta, hanem egy összekeverem-és-sütöm jellegű sós kevert tészta ez. Ha váratlan vendégek toppannak be, süthetünk nekik egy ilyen hagymás kenyeret. Nyáron kerti grillezés, sütögetés kezdetekor egy hűsítő fröccs vagy jéghideg sör mellé kitűnő. Imádni fogják a vendégek. Hatalmas adagot is készíthetünk és igen kevés alapanyag kell hozzá.
Egyik kedvec receptem. Kezdők is bátran vágjanak neki.

Amire szükségem lesz:

4-5 fej hagyma, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 12 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, egy marék reszelt füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, esetleg apróra vágott petrezselyem

Így készítem:

A hagymákat apróra vágom és olajon, serpenyőben megpárolom, picit megpirítom. Amikor kihűlt, az összes hozzávalóval összekeverem és tepsibe öntöm. Kb 2-3 cm vastag tésztám lesz a tepsiben és kb fél óra alatt sütöm meg 200 fokon. Lehet négyzet vagy háromszög alakra felvágni, vagy csak nagyobb szeletekre.

Ötlet N 1: maradék, apróra vágott sült húst vagy főtt sonkát is keverhetünk a tésztába

Ötlet N 2: párolt gombával is nagyon finom



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése