2014. április 27., vasárnap

Sajttal sült spárga





Sajttal sült spárga

Egészen kevés spárgából, nagyon egyszerűen süthetünk ilyen szép ételt. Olyan, mint a csőben sült zöldség, csak van neki egy ropogós ágya. 

Amire szükségem lesz:
25 dkg mirelit levelestészta, 1 evőkanál olvasztott vaj
25-30 dkg spárga, 1 csomag újhagyma, 20 dkg natúr vagy füstölt krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió

Így készítem:
A spárgának a fás végét levágom és csak a puha, finom részét párolom meg enyhén sós vízben, pár perc alatt.
Felmelegítem a tejszínt 10 dkg krémsajttal, sózom, borsozom és szerecsendióval fűszerezem.
Kinyújtom a szobahőmérsékletű tésztát téglalap alakúra. A tészta széléhez közel, körben egy csík krémsajtot teszek, ehhez 10 dkg krémsajtot használok fel. Visszahajtom körben a sajtra a tésztát. Lett egy tésztakosarunk, amit megkenünk mindenhol az olvasztott vajjal. A tésztára tesszük egymás mellé az újhagymát és a párolt spárgákat. Mintha tolltartóban sorakoznának a ceruzák, olyan lesz. Ráöntöm a tejszínes sajtot és sütőben 200 fokon sütöm, amíg meg nem pirul mindenhol, ez kb 30-35 perc.
Ha majdnem kihűlt, szépen fel tudom vágni nagyobb szeletekre. Ha keresztbe szeletelem fel, akkor szépen látszani fog a spárga keresztmetszete a sajtos krémben.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése