Sajttal sült spárga
Egészen kevés spárgából, nagyon egyszerűen süthetünk ilyen szép
ételt. Olyan, mint a csőben sült zöldség, csak van neki egy ropogós ágya.
Amire szükségem lesz:
25 dkg mirelit levelestészta, 1 evőkanál olvasztott vaj
25-30 dkg spárga, 1 csomag újhagyma, 20 dkg natúr vagy füstölt
krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió
Így készítem:
A spárgának a fás végét levágom és csak a puha, finom részét
párolom meg enyhén sós vízben, pár perc alatt.
Felmelegítem a tejszínt 10 dkg krémsajttal, sózom, borsozom és
szerecsendióval fűszerezem.
Kinyújtom a szobahőmérsékletű tésztát téglalap alakúra. A tészta széléhez közel,
körben egy csík krémsajtot teszek, ehhez 10 dkg krémsajtot használok fel.
Visszahajtom körben a sajtra a tésztát. Lett egy tésztakosarunk, amit megkenünk
mindenhol az olvasztott vajjal. A tésztára tesszük egymás mellé az újhagymát és
a párolt spárgákat. Mintha tolltartóban sorakoznának a ceruzák, olyan lesz.
Ráöntöm a tejszínes sajtot és sütőben 200 fokon sütöm, amíg meg nem pirul
mindenhol, ez kb 30-35 perc.
Ha majdnem kihűlt, szépen fel tudom vágni nagyobb szeletekre. Ha
keresztbe szeletelem fel, akkor szépen látszani fog a spárga keresztmetszete a
sajtos krémben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése