2018. január 19., péntek

Almás papucs


Az egyik leggyorsabban elkészíthető látványos sütemény, a háziasszonyok álma. 

Amire szükségem lesz:
1 csomag leveles tészta, kb. 2 db alma, 1 ek citromlé, fahéj, kevés porcukor

Így készítem:
Az almákat meghámozom, kockákra vágom és azonnal citromlébe forgatom. Kinyújtom a tésztát kb 3 mm vastagra és négyzetekre vágom, villával megszurkálom. Megszórom cukorral, fahéjjal. Kisebb halmokat rakok rá az almából és összenyomom a tésztanégyzet sarkait, hogy papucs formája legyen. Fogpiszkálóval is szoktam rögzíteni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Pár perc alatt aranybarnára sütjük, még forrón porcukorral meghintjük.

Ötlet: Fel is csavarhatjuk a tésztát.

Ötlet N 2: Más gyümölccsel vagy lekvárral is megsüthetjük.






Nyári napsütésben. 
Pipacs méhecskével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése