2018. január 19., péntek

Paprikás csirke


Omlós csirkecombok szép halványpiros, fényes mártásban várakoznak a galuskával egy vásári cseréptányéron.

Családom nagyon szereti a paprikás csirkét. Meg a galuskát. Nem tudom melyiket jobban.

Amire szükségem lesz:
10-12 db csirke felsőcomb, 1 nagy hagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek kockára vágott húsos szalonna, pár szelet füstölt kolbász kockákra vágva, 1 paradicsom és 1 zöldpaprika kockákra vágva, 2 ek őrölt pirospaprika, 1 teáskanál étkezési keményítő, 3-4 ek tejföl
magas falú serpenyő, fedővel

Így készítem: 
A tejfölt elkeverem az étkezési keményítővel egy tálban és félreteszem. A sózott, borsozott csirkecombokat olajon előpirítjuk jól átforgatva, pár perc alatt. Kivesszük a serpenyőből, amikor mindenhol kicsit megpirult és félretesszük. Az apróra vágott hagymát, a húsos szalonnával, kolbásszal, fokhagymával olajon megpároljuk. Amikor szép átlátszó a hagyma és megpirult a szalonna, pirospaprikával elkeverjük és felengedjük pici vízzel. Ezt a rubinszínű paprikás alapot így együtt kavargatjuk addig, amíg besűrűsödik és a víz elpárolog belőle. Beleforgatjuk az előpirított csirkecombokat, majd pár perc után pici vizet adunk hozzá. Hozzáadom a paradicsomot és zöldpaprikát. A vizet apránként pótolom, ha kell és a csirkecombokat omlós, puhára főzöm. A legvégén hozzáadom a tejföl-étkezési keményítő keveréket és 1 perc múlva le is zárom a hőt, félrehúzom, fedő alatt hagyom. Kovászos uborkával az igazi.
   







Legkisebb lányom alig várja mindig, hogy elkészüljön az ő kedvenc étele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése