Omlós csirkecombok szép halványpiros, fényes mártásban várakoznak a galuskával egy vásári cseréptányéron.
Családom nagyon szereti a paprikás csirkét. Meg a galuskát. Nem tudom melyiket jobban.
Családom nagyon szereti a paprikás csirkét. Meg a galuskát. Nem tudom melyiket jobban.
Amire
szükségem lesz:
10-12
db csirke felsőcomb, 1 nagy hagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek olaj, 1
ek kockára vágott húsos szalonna, pár szelet füstölt kolbász kockákra vágva, 1
paradicsom és 1 zöldpaprika kockákra vágva, 2 ek őrölt pirospaprika, 1
teáskanál étkezési keményítő, 3-4 ek tejföl
magas
falú serpenyő, fedővel
Így
készítem:
A
tejfölt elkeverem az étkezési keményítővel egy tálban és félreteszem. A sózott,
borsozott csirkecombokat olajon előpirítjuk jól átforgatva, pár perc alatt. Kivesszük
a serpenyőből, amikor mindenhol kicsit megpirult és félretesszük. Az apróra
vágott hagymát, a húsos szalonnával, kolbásszal, fokhagymával olajon
megpároljuk. Amikor szép átlátszó a hagyma és megpirult a szalonna,
pirospaprikával elkeverjük és felengedjük pici vízzel. Ezt a rubinszínű paprikás
alapot így együtt kavargatjuk addig, amíg besűrűsödik és a víz elpárolog belőle.
Beleforgatjuk az előpirított csirkecombokat, majd pár perc után pici vizet
adunk hozzá. Hozzáadom a paradicsomot és zöldpaprikát. A vizet apránként pótolom,
ha kell és a csirkecombokat omlós, puhára főzöm. A legvégén hozzáadom a tejföl-étkezési
keményítő keveréket és 1 perc múlva le is zárom a hőt, félrehúzom, fedő alatt
hagyom. Kovászos uborkával az igazi.
Legkisebb lányom alig várja mindig, hogy elkészüljön az ő kedvenc étele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése