2018. január 23., kedd

Túrófánk

Búzalisztes.  
Zablisztes-zabpelyhes.

Ez a finom, könnyű és levegős tésztájú túrófánk nagyon gyorsan elkészül: 45 perc alatt kész van és ebbe beleszámolom azt is, hogy állt fél órát a tésztája. Lekvárral, fahéjas porcukorral és forrón az igazán finom. 
Lehet liszttel, cukorral vagy zabliszttel és édesítővel is sütni, meg is mutatom mind a két változatot.

Amire szükségem lesz:
Búzalisztes változathoz: 250 gr túró, 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 dl tejföl (kb.2 nagy ek.), 7 dkg porcukor, 1-1 csipet szódabikarbóna és sütőpor, fél citrom reszelt héja, pár csepp vanília aroma
Zablisztes, cukormentes változathoz: 250gr túró, 2 tojás, 60 gr zabliszt, 50 gr zabpehely, 1 dl tejföl, (kb. 2 nagy ek.), folyékony süssina édesítő, 1-1 csipet szódabikarbóna és sütőpor, fél citrom reszelt héja, pár csepp vanília aroma
olaj a sütéshez
tetejére porcukor, vagy por eritrit, őrölt fahéj
lekvár a kínáláshoz

Így készítem:
Összekeverem a hozzávalókat és állni hagyom fél órát. Forró olajban evőkanálnyi labdacsokként sütöm, nem a legerősebb fokozaton, hogy legyen ideje a belsejének is átsülni. Egyszerre nem teszek sokat az olajba, mert sütés közben megnő és pufi lesz.

Kb. 12-14 db lesz 250 gr túróból, tehát összesen fél kg túróból ki lehet hozni akár 28 db-ot is.


További fánkok a blogon:







Rózsaszínű tavaszt is csatoltam a recepthez: rózsa a Bory-várban. 
Füvészkertben: a lehulló cseresznyefa virágja olyan, mint a rózsaszínű hó. 
Tavasszal, áprilisban a Tóth Árpád sétányon a Várban. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése