Búzalisztes.
Zablisztes-zabpelyhes.
Ez a finom, könnyű és levegős tésztájú túrófánk nagyon gyorsan elkészül: 45 perc alatt kész van és ebbe beleszámolom azt is, hogy állt fél órát a tésztája. Lekvárral, fahéjas porcukorral és forrón az igazán finom.
Lehet
liszttel, cukorral vagy zabliszttel és édesítővel is sütni, meg is mutatom mind
a két változatot.
Amire szükségem lesz:
Búzalisztes
változathoz: 250 gr túró, 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 dl tejföl (kb.2 nagy ek.), 7
dkg porcukor, 1-1 csipet szódabikarbóna és sütőpor, fél citrom reszelt héja,
pár csepp vanília aroma
Zablisztes,
cukormentes változathoz: 250gr túró, 2 tojás, 60 gr zabliszt, 50 gr zabpehely, 1
dl tejföl, (kb. 2 nagy ek.), folyékony süssina édesítő, 1-1 csipet
szódabikarbóna és sütőpor, fél citrom reszelt héja, pár csepp vanília aroma
olaj
a sütéshez
tetejére
porcukor, vagy por eritrit, őrölt fahéj
lekvár
a kínáláshoz
Így
készítem:
Összekeverem
a hozzávalókat és állni hagyom fél órát. Forró olajban evőkanálnyi
labdacsokként sütöm, nem a legerősebb fokozaton, hogy legyen ideje a belsejének
is átsülni. Egyszerre nem teszek sokat az olajba, mert sütés közben megnő és pufi
lesz.
Kb.
12-14 db lesz 250 gr túróból, tehát összesen fél kg túróból ki lehet hozni akár
28 db-ot is.
További
fánkok a blogon:
Rózsaszínű tavaszt is csatoltam a recepthez: rózsa
a Bory-várban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése