Mákimádók
és egészséges életmódot követők szeretni fogják ezt a süteményt. Picit olyan, mintha
mákos-almás rétes töltelék lenne a rétestészta nélkül. Zsiradékot, lisztet,
cukrot nem tartalmaz. Cukormentes olvasztott csokoládét is önthetünk a kihűlt
sütinkre, így igazi ünnepi ruhája lesz.
Amire
szükségem lesz:
5
ek zabpehely, 5 ek zabpehelyliszt, 5 ek eritrit, 10 ek darált mák, 1 db reszelt
alma, 3 tojás, 3 ek kefír, 1 narancs reszelt héja, egy késhegynyi őrölt fahéj, vanília, 1
csipet sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna
egy
kisebb őzgerincforma
Tálaláshoz:
2 ek méz, 1 pici alma hámozva, szeletelve
Így
készítem:
Az
összes hozzávalót összekeverem és 200 fokon sütöm amíg a teteje meg nem pirul, vagyis
20-25 percig. A teteje berepedhet. A kihűlt sütemény tetejét mézzel
megcsurgatom, felszeletelem és mézen karamellizált almával tálalom.